Voetwratten - Fit-Voet Pedicure

Ga naar de inhoud

Voetwratten

Voetproblemen

Een gewone voetwrat is een virusinfectie en lijkt vaak op een likdoorn. Voetwratten worden -net als wratten op andere plaatsen van het lichaam- veroorzaakt door een virusaandoening. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat.


Wat is een voetwrat
Een bloemkoolachtige uitstulping van de huid, veroorzaakt door een virusinfectie.

Hoe herken je een voetwrat
Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

Soorten voetwratten
Voetwratten zijn zeer besmettelijk. De gewone wrat komt meestal voor op jongere leeftijd. Er zijn verschillende soorten wratten, waaronder de ouderdomswrat. Het is een bruinachtige woekering van diverse afmetingen en kan overal op de huid voorkomen, ook op de voeten. Wratten verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.

Niet behandelen
Daar er bij een voetwrat altijd sprake is van weefselwoekering, zal een pedicure niet eerder behandelen dan met toestemming van de huisarts.
Er zijn diverse therapieen beschikbaar, maar bijna geen enkele therapie is afdoende. Wegbranden met stikstok of een ander etsend middel is een pijnlijke behandeling, die voor kinderen is af te raden.

Eerst naar de huisarts
Als u een voetwrat heeft, of denkt te hebben, adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts.

De pedicure
Wanneer de huisarts heeft vastgesteld dat de voetwrat door de pedicure kan worden behandeld, kan deze overgaan tot behandeling en bij pijnklachten evt. een (tijdelijke) inlegzool met een uitsparing ter hoogte van de voetwrat vervaardigen. 


Welke product kan ik gebruiken tegen voetwratten?

Terug naar de inhoud